Off... Emoțiile astea!

Emoțiile sunt sursa tuturor problemelor noastre.

Vino la acest atelier de lucru și te voi învăța să transformi emoțiile în cel mai puternic instrument pentru o viață împlinită.

🗓 8 Decembrie 📌 Palas Congress Hall - Iași

Rezervă-ți locul:

Participa la atelierul de inteligență emoțională

De ce să vii la acest Atelier?

icon-4
Pentru a-ți înțelege comportamentul

Comportamentul nostru este construit din mici gesturi ce se tot repeta la nesfârșit construind tipare comportamentale, iar în spatele acestora sunt emoțiile.
Înțelegerea emoțiilor presupune înțelegerea determinanților ascunși ale propriului nostru comportament.

icon-4
Pentru a nu repeta la nesfârșit aceleași greșeli

Există o matematică ascunsă a modului în care se manifestă comportamentul nostru, este necesar să înțelegem ce anume ne determină să ajungem din nou și din nou în aceleași situații de viață ca într-un cerc vicios minuțios construit de mintea noastră subconștientă.

icon-4
Să îți dezvolți inteligența emoțională

Să construim un instrument de lucru din propriile noastre emoții.
Dacă până acum emoțiile noastre reprezentau o „problemă”, de acum este cazul să fie instrumentul de care avem nevoie pentru a ne împlini.

icon-4
Să îți construiești viața exact așa cum îți dorești

Odată ce înțelegem cum se generează comportamentul vom putea interveni exact la cauza, adică acolo de unde începe totul și astfel să ne generăm exact comportamentul dorit.

Florin Alexandru

Primul român acreditat de Paul Ekman, cel mai renumit cercetător în domeniul emoțiilor din lume

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilății, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Paul Ekman este celebrul psiholog american ce a oferit consultanță în serialul Lie to Me și filmul Inside Out. El este un pionier al secolului XXI în studiul emoțiilor, demarând numeroase studii în triburile din Papua Noua Guinee și având numeroase implicări  în ceea ce privește gestionarea globală a situațiilor de criză. (11 Septembrie este cel mai elocvent exemplu).

Sunt co-autor, împreună cu prof. dr. Florian Colceag, la cartea „Copilul tău este un geniu”, o carte ce a schimbat viețile a 70.000 de familii din România.

Am publicat patru cărți, patru instrumente educaționale de tip board game, un program de dezvoltare a inteligenței emoționale și nu în ultimul rând, sunt fondatorul comunității Tikaboo care a strâns laolaltă 150.000 de părinți din România.

Sunt pasionat de comportamentul uman și studierea emoțiilor ce generează acest comportament, astfel că am creat o metodă proprie pentru dezvoltarea inteligenței emoționale și schimbarea scenariului de viață, format în copilărie,  cu rezultate imediate în viețile oamenilor.

Am ales să mă dedic studiului inteligenței emoționale pentru că această calitate magică reprezintă de ce-ul fiecăruia dintre noi. Mai exact, dacă știm să ne construim acest de ce, vom putea să experimentăm imensul potențial uman ce se află în fiecare dintre noi.

Eu exact asta am făcut și, drept urmare, m-am trezit la un moment dat că alerg un ultramaraton de 180 km prin munți, plecând de la cei 6 kilometri alergați zilnic cu regularitate. Odată ce ne dezvoltăm această calitate începe viața să se releve în cel mai superb mod cu putință, ne reinventăm, trăim, ne bucurăm și celebrăm viața în toate formele ei. Bucuria existenței se manifestă atunci când învățăm să trăim. Inteligența emoțională exact asta face, ne învață și ne dă voie să trăim și să descoperim armonia ce e deja în noi, ascunsă după atâtea emoții învățate și impuse de societate. Și tu îți poți atinge potențialul uriaș, eu doar îți arăt cum să o faci.

Cele 7 abilități necesare dezvoltării
inteligenței emoționale

Am desfăcut comportamentul uman pe bucățele și livrez raportându-mă la toate capcanele pe care le are acesta

…condiționări, convingeri, frici, blocaje mentale și emoționale.

Toate construind un sistem de apărare ce îl desfac piesă cu piesă până rămâne doar Omul, 

cel ce este infinit și nimic în același timp.

Observare

Reușim să observăm comportamentul nostru fără să conștientizăm că al nostru nu știm să îl vedem. De învățat.

Percepție

Să le observăm dansul acestor emoții în spatele gândurilor necesită practică și perseverență

Înțelegere

Să înțelegem cum curg și cum se întrepătrund este artă pentru că emoțiile se manifestă subtil mai tot timpul. Magia acestei abilități - prezentul.

empatie

Să știm cât și cum să ne punem în papucii altor persoane este un exercițiu de zi cu zi și necesită observare și o poziționare corectă.

Joaca cu emoția

Câtă magie putem obține dansând cu aceste emoții și jucându-ne cu ele de câte ori avem nevoie. Un rezervor infinit de creativitate.

Consumare

Abilitatea magică ce ne oferă viața cadou. Învățăm să eliminăm rănile emoționale, emoțile „negative”, stările nepotrivite și tiparele emoționale nedorite.

Gestionare

Emoții așezate, ținute, observate și „în control” presupune prevenție și o igienă emoțională pe măsură cu meditație, respirație conștientă și bucuria prezentului.

0 +
persoane ce au parcurs cursul deja
0 +
ce au citit cartea Copilul tău este un geniu
0 +
părinți în comunitatea tikaboo

Testimoniale

Ce spun ceilalți

Nu știm să trăim și asta reiese din modul în care am fost educați de proprii noștri părinți, dar și ei au fost educați în același spirit de părinții lor și acest mod de a educa a fost preluat din generație în generație. Astfel că noi nu aveam cum să ne bucurăm de viață dacă nu schimbăm ceva în tot acest proces.

Am preluat frici și nu avem nici cea mai vagă idee cum să negociem cu ele, cum să le vedem și cum să trecem de ele.

Ne e frică că suntem judecați, că nu suntem îndeajuns de buni, că vom eșua, ne e frică să ne asumăm viața, ne e frică să trăim și peste toate acestea nu știm cum să ne iubim pe noi înșine sau cum să ne acceptăm exact așa cum suntem.

Am învățat să trăim cu multe convingeri și multe condiționări, de la: „eu nu pot” pana la „eu doar așa fac pentru că nu știu altfel să fac”.

Toate acestea au apărut ca nu cumva ceilalți să vadă că nu știm și că am avea ceva de învățat pentru că noi le știm pe toate și tot Unviersul nostru se învârte în jurul nostru! 

Un cerc vicios perfect construit pentru a ne ține în zona de confort și a nu ne da voie să trăim.

Toate acestea se întâmplă pentru că nu am avut oportunitatea de a ne marturiza emoțional.

Starea noastră naturală este de armonie, exact așa cumm sunt copiii când vin pe această lume și pentru a ajunge să trăim în armonie este necesar să învățăm cum să trăim din nou.

Asta presupune să ne schimbăm poziționarea: din inadaptabili să devenim persoane adaptabile, din persoane rigide să devenim oameni deschiși la tot ce e nou și dornici de a învăța lucruri noi, din fixiști să devenim conștienți că nu deținem adevarul absolut, din imaturi emoționali să devenim maturi emoționali, șamd.

Parte din familia Tikaboo:

Disclaimer: Rezultatele pot varia de la persoană la persoană și nu sunt garantate