Cât durează o relaţie în care totul se întâmplă prea repede?

Picture of Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine

Distribuie articolul

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

Cât durează o relaţie în care totul se întâmplă prea repede?

Alin şi Laura s-au întâlnit la aniversarea unui prieten comun. După ce au făcut cunoştinţă, au petrecut toată seara împreună, discutând de parcă se cunoşteau de când lumea. Au continuat să se întâlnească şi după petrecere, iar la două luni s-au mutat împreună.

Părinţii şi prietenii au încercat să le spună că este cam devreme pentru un astfel de pas, însă cei doi n-au vrut să asculte.

De altfel, ei aveau să-şi surprindă curând cunoscuţii, anunţându-i că au fixat data nunţii. Căsătoria avea să coincidă cu aniversarea de un an a cuplului.

Deşi aveau toate detaliile stabilite, ceremonia n-a mai avut loc, pentru că relaţia lor s-a sfârşit înainte de a împlini şapte luni. Chiar dacă la început mizau pe „dragoste la prima vedere” şi pe o potrivire „ca-n filme”, la final, cei doi le-au dat prietenilor şi părinţilor dreptate, recunoscând că s-au pripit.

👉 Când eşti prea preocupat de volumul activităţilor în cuplu, rişti să te trezeşti că nu-l cunoşti pe cel de lângă tine.

De multe ori, partenerii aflaţi la început de drum au tendinţa de a grăbi lucrurile. De multe ori însă, a face prea multe în prea puţin timp nu înseamnă decât o cunoaştere superficială a celuilalt.

❓ Ce se ascunde în spatele grabei partenerilor de a face totul deodată, de parcă „s-ar termina zilele”?

🔸 senzaţia inconştientă de a „nu mai apuca”,  acea dorinţă de a împărtăşi cu celălalt trăirile pentru un timp îndelungat

🔸 teama de a pierde partenerul și, implicit, beneficiile de care se bucură la acel moment

🔸 teama de singurătate

Atunci când doi oameni se întâlnesc, după o serie întreagă de încercări mai mult sau mai puţin reuşite şi descoperă că au foarte multe lucruri în comun, se stabileşte o legătură specială. Fiecare are sentimentul că a găsit acel ceva „magic” în partener.

Astfel, totul devine irezistibil şi relaţia ajunge să evolueze neaşteptat de rapid. Să recunoaștem însă, că în multe situaţii, din cauza acestei grabe, cei doi nu ajung să se descopere suficient de bine, iar după un timp, după ce sentimentul magic se disipează, partenerii nu se mai regăsesc.

👉 Graba de a face într-o relaţie cât mai multe, în cât mai puţin timp poate ascunde dorinţa de a depăşi o eventuală despărţire dureroasă.

❓ Care sunt paşii într-o relaţie „normală“ și când e momentul potrivit să-i parcurgi?

Firesc este ca într-o relaţie să laşi lucrurile să evolueze cât mai natural. O relaţie este o construcţie reciprocă ce are nevoie de timpul ei pentru a-şi atinge maturitatea şi echilibrul funcţional.

Pentru fiecare persoană există un ritm adecvat. Acest ritm este format în legăturile familiale şi este o consecinţă a întâlnirii între biologic, social, familial, comunitate etc.

Să ai curajul să ieși din mediocritate și să începi să trăiești poate fi o mare realizare! O meriți, iar undeva în interiorul tău, TU ȘTII asta. Trebuie doar să decizi.

Află din cartea „Magia despărțirii”:

👉 de ce ne îndrăgostim de o persoană anume?

👉 de ce repetăm anumite tipare nesănătoase în cuplu?

👉 care este sensul iubirii în viețile noastre?

👉 cum putem ajunge la iubirea adevărată?

👉 cum putem să ne găsim adăpost în culcușul relaţional, în situații de furtună psihologică și vijelii emoționale?

👉 cum să te vindeci după o despărțire?

👉 ce presupune mai exact o despărțire și care sunt etapele prin care vei trece?

👉 cum poți avea relații de cuplu armonioase după o despărțire, fără să mai repeți vechile tipare?

Descoperă și TU„Magia despărțirii” aici: https://florinalexandru.ro/magia-despartirii/

 

Picture of Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

Nu rata următorul articol!

Abonează-te la newsletterul de blog.

Explorează și alte subiecte similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *