Descoperă conținutul modulelor
De ce relaționăm așa cum relaționăm?
Cum altfel putem începe călătoria în această lume fascinantă a relațiilor decât demitizând și identificând imaginea pe care ne-a creat-o societatea despre a iubi și a fi iubit?
În acest capitolul :
- Vei identifica miturile relaționare ce blochează manifestarea relației armonioase la care visezi, tratând cauzele sociale, culturale, istorice și antropologice din pricina cărora relaționăm, așa cum relaționăm.
- Vei afla de ce avem viziuni atât de diferite, noi ca femei și bărbați și cum ajungem la un numitor comun.
- Vom discuta despre rolul femeii și bărbatului în societate, abordând cauzele subiectelor precum misoginism/misandrism, superioritate/inferioritate în vederea vindecării lor.
- Exerciții și recomandări practice ce vizează deprogramarea acestor mituri relaționare, aplicate pe nevoile relației tale!
- Exercițiu: Oare știu să fiu într-o relație? Nu știu, dar învăț acum!
În acest capitol, te vei afla față în față cu cele mai întâlnite provocări relaționare, de care ne lovim cu toții. Vestea bună este că la finalul acestui modul:
- Vei înțelege și remedia dispariția fluturașilor și apariția obișnuinței în relație.
- Vei înțelege și remedia imaturitatea emoțională și competiția între parteneri.
- Vei învăța cum să reacționezi și să abordezi 15 posibile tipuri de provocări „speciale” precum: relația cu socrii, neimplicarea în treburile casnice, relații la distanță și multe alte provocări care pot apărea pe parcursul relației voastre
- Exerciții și recomandări ce te vor ajuta să soluționezi toate aceste provocări.
- Exercițiu 1: Motivația: Ce anume ne-a determinat să intrăm în această relație?
- Exercițiu 2: Stabilirea valorilor și celebrarea diferențelor!
- Exercițiul 3: Disponibilitate și crearea spațiului în cadrul relației tale!
Fie că ne dăm seama sau nu, atașamentele taie din rădăcini posibilitatea manifestării unei relații echilibrate, liniștite și relaxate.
Tocmai de aceea în acest capitol:
- Vei identifica cauzele și apariția atașamentelor.
- Vei identifica tipurile de atașamente ce își fac apariția constant în relația ta.
- Vei învăța să abordezi constructiv aceste atașamente, astfel încât să ieși din cercul vicios al certurilor, disputelor, nemulțumirilor, nefericirii.
- Vom aborda subiectul libertății în cadrul relației tale și îți vei trasa eventuale „limite” în cadrul relației.
Exerciții și recomandări aplicate: Renunță la atașament – împuternicindu-te pe tine.
Comunicarea eficientă rezolvă provocările cu care te confrunți în relație, chiar și înainte de a-și face apariția. Însă, câți dintre noi știm să comunicăm cu adevărat? Prea puțini. Nu-i bai, după parcurgerea acestui capitol, vom fi „ași” ai comunicării:
- Vei afla de ce comunicați diferit, identificând limbajul de iubire, tipul de gândire și temperamentul fiecăruia dintre voi. (acest subcapitol va remedia multe neclarități, dar nu ne crede pe cuvânt, parcurge-l chiar tu!)
- Vei identifica tipurile de nevoi ce îți guvernează viața, fără măcar tu să fii conștient(ă) de ele.
- Vei afla care sunt pilonii unei comunicări eficiente, pe care să-i aplici simplu și ușor, în orice moment.
- Exerciții și recomandări aplicate pentru a transforma comunicarea în cuplu și a înțelege în profunzime nevoie de iubire
Nu, nu – fericirea noastră nu stă în mâna celuilalt, cheia este la noi. Nu poți aștepta ca partenerul/partenera să te facă fericit(ă), dacă tu nu ești fericit(ă). Știm, este un subiect amplu, despre care, foarte probabil ai mai auzit sau ești familiarizat(ă), dar care pare greu de atins.
Fii, fără grijă, nici nouă nu ne place complexitatea, de aceea am simplificat acest subiect.
În acest capitol:
- Vei începe să-ți construiești o relație frumoasă cu propria persoană, învățând să-ți asculți dialogul interior și observându-ți emoțiile.
- Vei înțelege în profunzime cum relația cu propria persoană construiește realitatea relației.
- Vei identifica cum te oglindești în propriul partener și cum poți fructifica acest lucru.
- Vei învăța cum poți transforma orice provocare din partea iubitei/iubitului tale/tău astfel încât să se transforme într-o binecuvântare.
- Te vei familiariza cu ceea ce presupune iubirea de sine și vei face primii pași în căutarea interioară în vederea atingerii maturității spirituale.
- Exerciții și recomandări: Empatie și schimb de roluri: Pune-te în papucii partenerei/partenerului! Asta va schimba totul!
În acest modul, toate informațiile și experiențele acumulate până acum, vor face sens. De cele mai multe ori, fără să știm, alegem orgoliu personal, în detrimentul naturii noastre – iubirea. Iar acest lucru ne aduce nefericire, în detrimentul fericiri. Vestea bună este că soluția este în mâna noastră, iar în prin parcugerea acestui capitol, vei modifica această realitate:
- Vei identifica diferența dintre iubirea condiționată și cea necondifționată, pentru a reuși să alegi iubirea, în detrimentul orgoliului personal.
- Vei învăța cum să accepți imperfecțiunea ta, dar și a partenerului / partenerei, fără a te/vă judeca atât de asupru!
- Vei înlocui nemulțumirile nerostite, orgoliu personal, rutina, suspiciunea și reproșurile cu respectul, afecțiunea, libertatea, atenția și iubirea adevărată!
- Vei face diferența dintre realiltate și proiecție, intuiție și convingere.
- Vei afla ce este de făcut ca voi doi să deveniți o „echipă pe viață”, prin intermediul încrederii, suportului și sprijinului necondiționat.
- Exerciții și recomandări în ceea ce privește serviciul pentru celălalt și manifestarea iubirii necondiționate în relația ta.
Da, am mai vorbit de provocări, le-am discutat și identificat, dar ce te faci când dansul necontenit al vieții, îți aduce în față noi și noi situații, care aparent distrug armonia relației tale.
Deoarece, acest subiect, ni s-a părut unul din impedimentele majore, ce stă în calea unei relații împlinite, am decis să te surpindem cu un capitol – bonus, aplicat pe situațiile din viața ta de zi cu zi.
- Vei învăța cum să renunți la așteptări în detrimentul spontaneității.
- Vei înțelege cum se manifestă viața și implicit dinamica relației tale.
- Modul interactiv: Acesta nu va fi un modul obișnuit, ci un modul pe care îl vom crea împreună, deoarece tu ne vei trimite provocările cu care te confrunți zilnic în relația ta, iar noi îți vom răspunde aplicat pe nevoile tale.