Florin Alexandru este analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International. Paul Ekman este celebrul psiholog american ce a oferit consultanță în serialul Lie to Me și filmul Inside Out. El este un pionier al secolului XXI în studiul emoțiilor, demarând numeroase studii în triburile din Papua Noua Guinee și având numeroase implicări în ceea ce privește gestionarea globală a situațiilor de criză. Cazul “11 Septembrie 2001” din SUA este cel mai elocvent exemplu.
Efectele au condus la demararea unui studiu despre importanța notelor școlare în viețile părinților și copiilor din România pe care îl regăsiți pe site-ul Tikaboo.ro.
Florin Alexandru a publicat 4 cărți, 4 instrumente educaționale de tip board game și 1 program de dezvoltare a inteligenței emoționale. Nu în ultimul rând, este fondatorul comunității Tikaboo care a strâns laolaltă 150.000 de părinți din România.
Pasionat de comportamentul uman și studierea emoțiilor ce generează acest comportament, Florin Alexandru a creat o metodă proprie pentru dezvoltarea inteligenței emoționale și schimbarea scenariului de viață, format în copilărie, cu rezultate imediate în viețile oamenilor.
Această metodă reprezintă o nouă abordare a ramurii psihoterapeuticii – analiza tranzacțională (AT), a cărui părinte a fost Eric Berne, predecesor al lui Carl Jung și Sigmund Freud. Metoda în sine combină mai multe științe, provocând un scurtcircuit sistemului personal de apărare, neoferindu-i acestuia ocazia de a întrerupe schimbarea și evoluția accelerată.
Citește mai jos
Am ales să mă dedic studiului inteligenței emoționale pentru că această calitate magică reprezintă de ce-ul fiecăruia dintre noi. Mai exact, dacă știm să ne construim acest de ce, vom putea să experimentăm imensul potențial uman ce se află în fiecare dintre noi.
Eu exact asta am făcut și, drept urmare, m-am trezit la un moment dat că alerg un ultramaraton de 180 km prin munți, plecând de la cei 6 kilometri alergați zilnic cu regularitate.
Odată ce ne dezvoltăm această calitate începe viața să se releve în cel mai superb mod cu putință, ne reinventăm, trăim, ne bucurăm și celebrăm viața în toate formele ei.
Bucuria existenței se manifestă atunci când învățăm să trăim. Inteligența emoțională exact asta face, ne învață și ne dă voie să trăim și să descoperim armonia ce e deja în noi, ascunsă după atâtea emoții impuse de societate.
Dacă la început dezvoltarea acestei calități mi-a influențat radical viața, îmbunătățindu-mi relațiile cu mine însumi, cu fiul meu și cu toți ceilalți, acum sunt fericit că pot da mai departe această calitate.