După divorț nu mai ești același om. Poți fi de 2 ori mai BUN dacă știi cum

Picture of Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine

Distribuie articolul

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

Nu mă mai recunosc, sunt în prag de divorț…

Am început să beau.  

Recunosc, în fața lumii și mai ales a lui, vreau să am curaj. Știu că nu e bine ceea ce fac, dar noaptea mă ascund în dormitorul nostru, stau pe locul unde dormea el și rememorez totul.

Când am semnat prima dată contractul pentru prima noastră casă, când ne-am luat mașină nouă și după două zile am făcut pană, când era gelos că stau mai mult la serviciu decât acasă…

Nu cred că încerc să uit, pentru că nu pot, dar cred că beau ca să încerc să iert.

Și… nu e doar asta. Am început să mă cert cu toată lumea din orice. Parcă nu mai am răbdare pentru nimeni și nimic, iar de mâncat nici nu vreau să aud. Și așa voiam să mai slăbesc…

Ți se pare cunoscut?

Dacă noaptea este acum pentru tine zi, dacă lucrurile persoanei iubite care încă mai sunt în casă, nu te mai enervează că sunt dezordonate.

Dacă îi simți parfumul tot mai des în jurul tău și orice persoană îți amintește de el/ea, înseamnă că te afli în plin proces de divorț….cu TINE.

Nu mai ești același om. Nu mai ai chef de nimic și de nimeni și te închizi în casă.

Este normal să suferi, este de înțeles, însă nu e deloc bine să te neglijezi.

De ce să renunți la plăcerile tale, la rochia pe care-o porți mereu cu aceeași grație (în cazul femeilor) și la activitățile sportive pe care le faci mereu cu încântare (în cazul bărbaților)?

Gândește-te că acum, când iubirea voastră se destramă și după atâția ani nu mai sunteți doi, singura persoană pe care o ai aproape de sufletul tău și care te cunoaște cel mai bine, ești chiar TU.

Sparge, aruncă, dărâmă-ți trecutul, dar trăiește pentru tine în PREZENT.

Viciile de moment nu vindecă, acestea doar te transpun într-o lume fără griji.

Așa cum spirtul dezinfectează rana, dar nu o și vindecă, așa este și cu alcoolul care doar alină rănile emoționale și nu le oprește.

Așadar nu te mai ascunde!

Lasă-ți rănile să ia aer, să aibă parte de o vindecare naturală, iar dacă hainele te strâng și ți se pare că te sufoci, nu te gândi că ai luat în greutate kilograme….ai luat în greutate suferință.

Rănile adânci se plimbă printre întrebări

viața după divorț

„De ce am lăsat certurile să ne separe?”

„Cum a putut cineva să pătrundă între noi?”

„Ce mi-a scăpat de am pierdut complet șirul evenimentelor noastre?”

„Cum de a uitat de ce ne-am promis unul altuia?”

„Cum de am ajuns să ne gândim la divorț?”

…sunt doar câteva dintre întrebările care-ți vin în minte în fiecare zi.  

Trenul acesta cu întrebări are o singură stație – inima. Toate rănile se colectează acolo. Cum faci să le refuzi, să nu mai aibă loc tristețea printre alte sentimente?

Mintea ta trebuie să fie relaxată și cât mai concetrată pe lucruri care-ți fac plăcere, decât pe lucruri amare.  

Gândește-te că atunci când te-ai căsătorit ai spus că orice ar fi, pentru voi doi, vei vedea partea bună a lucrurilor în orice situație.

Trebuie să-ți promiți același lucru și acum.

Că divorțul este calea ta spre transformare, spre cea mai bună variantă a ta.

Dacă vrei să transformi întrebările care te macină în răspunsuri utile și benefice pentru viața ta, pregătește-te să-ți antrenezi mintea pentru reușită.

Maratonul întrebărilor amare se câștigă dacă nu „furi startul.”

Ce înseamnă asta?

Înseamnă că din start e necesar să-ți conștientizezi durerea, să o accepți și să alergați împreună până la final când vei câștiga marele premiu – pe TINE.

Această cursă presupune răbdare și iubire față de propria persoană.  Uite un paragraf care te va face să înțelegi exact la ce mă refer.

(Pasaj din cartea „Magia despărțirii”, de Florin Alexandru)

Am descoperit ceva magic

Așa cum „ce nu te omoară, te face mai puternic”, așa și o despărţire dureroasă, te face magic.

În ce constă această magie?

E simplu.

Magia se referă la modul în care ierți. Dacă faci pace cu trecutul doar verbal „las-o/lasă-l să facă ce-o vrea”, asta nu se numește magie, ci scamatorie.

Iar o scamatorie se demască imediat și are efect doar pe moment.

Pe când magia te uimește și te face să te simți bine o viață întreagă, fiindcă nu-ți poți explica ce s-a  întâmplat cu tine.

Dacă iertarea se produce cu adevărat față de ceea ce ați fost, ai fost și față de ce a reprezentat el sau ea, vei descoperi o magie autentică.

O iertare autentică se produce atunci când spui cu adevărat ceea ce simți și ce crezi, când te descarci, iar apoi urmezi să faci lucruri care te fac fericit/ă.

Fără pasul 3 (lucrurile care aduc plăcere) nu se poate înfăptui iertarea autentică față de trecut.

Astfel, se produce o magie atât cu corpul tău fizic, cât și cu corpul tău mental.

Scriitorul Florin Alexandru, un tătic al un băiețel model, a descoperit magia acestui eveniment  și o împărtășește cu noi în cartea sa: „ Magia despărțirii”.

Acesta ne dezvăluie cum a reușit să se reinventeze după divorț și cum a procedat ca să nu piardă atât relația cu fiul său, cât și țelul său în viață.

Cum funcționează magia despărțirii?

Gândește-te la sufletul tău ca și cum ar fi jobenul tău.  Dacă din el scoți numai lucruri interesante și pozitive, și energia celor din jurul tău va fi una pozitivă.

Dacă din el scoți numai șerpi, păianjeni, pistoale (lucruri care provoacă frică, tensiune), şi energia celor din jurul tău va fi una negativă.

Aşadar, ai grijă de jobenul tău şi înconjoară-te de oameni pozitivi şi interesanţi, de la care poţi învăţa cum să-ţi îndeplineşti visele.

După ce faci pace cu trecutul şi te hotărăşti să mergi mai departe pentru tine şi pentru lucrurile care te definesc ca persoană, vei reuşi să declanşezi magia.

Din momentul în care ai dat startul magiei, totul ţi se va părea o minune ce se desfăşoară pe repede înainte.

Dacă acum ai trecut de la nopţile nedormite pentru întrebările amare, la nopţile nedormite pentru îndeplinirea visului tău, înseamnă că magia se află în plină desfăşurare.

Dacă timpul petrecut cu oameni noi şi pozitivi, îţi aduce rezultate bune pe toate planurile, înseamnă că eşti magic.

Dacă acum vorbeşti cu lejeritate despre fosta căsnicie şi te concentrezi pe imaginea ta actuală, înseamnă că împarţi magie.

Pentru că cine trece printr-o experienţă grea şi îşi păstrează iubirea în suflet pentru el şi pentru cei din jur, transmite mai departe magie care inspiră.

Aşadar, magia funcţionează prin oameni şi prin energia pe care-o transferă ei în Univers.

Magia este ceea ce crezi. Atât de simplu este.

Cum spune şi Florin Alexandru în cartea sa:

,, În realitate, comportamentul nostru e matematică pură. Şi este dat de suma obiceiurilor noastre zilnice sau de practica zilnică pe care o conştientizăm sau nu. Important este ca toate aceste obiceiuri să fie pozitive şi făcute din inimă, pentru a reuşi să avem succes în viaţă.”

Tot în „ Magia despărțirii”, autorul povesteşte cu lux de amănunte lucrurile pozitive şi negative prin care a trecut după divorţ şi ne oferă chiar şi un plan prin care putem depăşi momentele grele rapid, pentru a ne putea regăsi.

De asemenea, explică ce înseamnă toate cele 4 corpuri pe care le deţinem şi ce rol important au acestea:

Corpul fizic
Corpul mental
Corpul emoțional
Corpul spiritual

În „Magia despărțirii” vei găsi soluții clare, simple și eficiente de a transforma despărțirea într-o oportunitate de a-ți schimba viața pe toate cele 4 planuri.

După divorț nu mai ești același om. Poți fi mult mai BUN dacă știi cum.  

Află mai multe despre cum poţi face asta din cartea care a inspirat mii de oameni să-şi transforme complet viaţa: ,”Magia despărţirii”.

Picture of Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

Nu rata următorul articol!

Abonează-te la newsletterul de blog.

Explorează și alte subiecte similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *