Știai că în spatele neîmplinirii în cuplu se află de fapt lipsa implicării 100% a partenerilor în relație?
Și odată cu această neimplicare, partenerii se simt dezamăgiți între ei, ajungând în scurt timp să nu mai aibă încredere unul în celălalt?
Hai să-ți povestesc mai multe…
Începutul unui mesaj primit zilele acestea, sună așa:
„Nu mai am încredere în el/ea. M-a dezamăgit!”
De fapt, nu încrederea în partener(ă) se pierde, ci încrederea în propria persoană.
Nu celălalt dezamăgește, ci tu pe tine te dezamăgești pentru că ai proiectat o altfel de relație a ta și nu a voastră în care partenerul/partenera tău/ta simți că ți-a înșelat așteptările.
Doar că celălalt nu ne aparține, nu este al nostru și singurul care se simte înșelat este propriul ego.
Este ușor să dai vina pe partener(ă) iar tu să te consideri cel/cea care nu a avut de ales și a trebuit să se conformeze.
Însă se ajunge în astfel de situații deoarece în relație, obișnuim să facem lucrurile pe jumătate, să oferim doar jumătate așteptând ca și celălalt să-și facă partea lui, să-și aducă contribuția și în funcție de implicarea lui/ei, ne poziționăm și noi și mai oferim puțin sau începem să reproșăm.
Însă o relație sănătoasă și echilibrată, o relație în care iubirea reală și necondiționată este energia acelui cuplu, nu funcționează cu jumătăți de măsură și este limitată să devină înfloritoare, abundentă în astfel de condiții.
De ce oferim jumătăți de măsură?
Pentru că ne simțim incompleți și credem că doar celălalt ne poate completa. Iar atunci când nu o face, avem ocazia perfectă să învinuim și să ne întrebăm „Cu ce greșesc? Oare când am să găsesc femeia/bărbatul care să mă completeze?”
Răspunsul: poziționându-ne astfel, niciodată.
În schimb, ceea ce putem face este să anulăm conceptul de „jumătate”.
Cum ar fi dacă am anula orice așteptare, inclusiv și din partea noastră și am alege în schimb doar să ne implicăm și să ne bucurăm de noi, de relație?
Cum ar fi dacă nu ne-am mai crede mintea ce mereu compară, pune în competiție și condiționează iubirea?
Cum ar fi dacă din acest moment tu te-ai privi și te-ai simți ca un întreg și ți-ai privi partenerul/partenera tot astfel?
Când ești întreg, jumătățile nu își mai au rostul.
Când oferi deliberat, înainte de a aștepta sa ți se ofere, înseamnă că ai învățat cum să fii bine cu tine, cum să ai încredere în tine, cum să îți accepți trecutul, cum să nu mai te îngrijorezi, îndoiești pentru viitor și cum să te bucuri de ceea ce ai acum în prezent.
Înscriindu-te în programul Iubire versus Ego, vei învăța:
- cum să te iubești pe tine; pentru că doar în momentul în care ajungi să te iubești pe tine, poți iubi și oferi iubire și celuilalt;
- ce presupune să fii cu adevărat într-o relație, nu una condiționată, ci acea relație care se manifestă liberă;
- cum să îți dezvolți maturitatea emoțională, una dintre calitățile de bază ale cunoașterii de sine;
- cum să renunți la atașamente, permițând doar iubirii să se manifeste;
- cum să comunici eficient cu deschidere, încredere, onestitate, integritate;
- cum să alegi iubirea în detrimentul orgoliului, ego-ului și multe altele.
Pe parcursul celor 7 săptămâni pline de activități, provocări, exerciții, recomandări speciale și informații ce îți vor schimba în totalitate relația și viața:
- Vei reuși să te eliberezi de propriul control, de orice așteptări, gelozie, minciună, frici;
- Te vei descoperi cu adevărat pe tine;
- Îți vei descoperi feminitatea/masculinitatea și vei înțelege de ce societatea a programat femeia și bărbatul în modul nepotrivit în care a facut-o;
- Vei învăța cum să ai o relație împlinită cu tine, cum să te accepți și iubești pe tine, cum să îți accepți și iubești partenerul/partenera exact așa cum este, ș.a.m.d
Dacă dorești să afli mai multe despre schimbările și transformările pe care acest program le poate aduce în viața ta, accesează link-ul: https://florinalexandru.ro/iubire-vs-ego/