iubire în familie

Iubirea în viața de familie se pierde din 6 motive. Vezi care sunt acestea

Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine

Distribuie articolul

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

“Viața noastră a devenit monotonă după apariția copilului. Nu comunicăm mai deloc și ajungem adesea să ne certăm. Nu mă mai regăsesc în relație…parcă s-a pierdut iubirea și nu îmi dau seama dacă este vina unuia dintre noi sau am intrat într-o rutină în care amândoi așteptăm ca celălalt să facă, să zică ceva”

Relația de cuplu după apariția copiilor începe simțitor să se schimbe, iar această “realitate” afectează din plin partenerii care brusc devin părinți. Părinți ce din iubiți se transformă în apelativele mami și tati.

Totodată, interacțiunea și comunicarea începe să se rezume doar la nevoile copiilor, în timp ce nevoile partenerilor se evaporă. Discuțiile se întețesc de la o zi la alta, partenerii încep să doarmă separat, iar timpul petrecut împreună nu prea mai există.

Îmi amintesc în momentul în care am devenit părinte, am simțit cum toată “lumea mea”, cum toată “libertatea mea” dispăruse. Nu mai înțelegeam nimic la acea vreme și în fiecare zi speram că totul se va termina curând.

Că lucrurile or să se așeze pe făgașul lor normal iar eu am să pot liniștit să mă întorc la viața mea de dinainte. Doar că tot ceea ce făceam era să mă mențin în proiecții și lamentări.

De ce ajungem să ne distanțăm de partener(ă) atunci când devenim părinți, să preferăm tăcerea în locul comunicării deschise?

Deoarece:

 • partenerii înainte de a deveni părinți nu comunică despre emoțiile și gândurile lor cu privire la schimbarea ce urmează să se întâmple;
 • fiecare își ia rolul de părinte mult prea în serios și uită că înainte de a deveni părinte era iubitul/iubita celuilalt;
 • aproape nicăieri nu se vorbește despre cum să primești acest rol de părinte și cum să te pregătești pentru el fără a te da pe tine la o parte, fără a uita de tine;
 • totul devine atât de copleșitor încât ambii parteneri se simt neputincioși, obosiți și irascibili pentru că fiecare speră ca celălalt să facă ceva și să salveze într-un fel situația;
 • intimitatea, apropierea în cuplu dispare cu totul în primele 3-6 luni, iar energia sexuală se transformă în reproș, acuze, învinovățirea celuilalt;
 • se menține an după an acest maraton ce pare că nu are linie de sosire, perioadă în care fiecare își găsește utilitatea sa în cadrul familiei, sau mai bine spus ascunzătoarea, rutina zilnică perfectă, ș.a.m.d.

Și ceea ce se pierde în toată această perioadă este încrederea în propria persoană și încrederea în iubire.

Nici unul dintre parteneri nu mai are energia de a lucra cu el, de a se conecta cu sine însuși și cu persoana de lângă el. Și deși fiecare se privește cu un dor ascuns, ceva îi reține să nu se deschidă din teama de a nu se îndepărta și mai tare dacă-și vor pune emoțiile “pe masă”.

Iar pentru astfel de situații ce reprezintă realitatea multor cupluri, dar și pentru multe astfel de realități, am creat Iubire versus Ego.
Programul în care fiecare partener învață:

 • cum să se regăsească pe el,
 • cum să se iubească,
 • cum să își ofere atenție, apreciere,
 • cum să se conecteze cu el/ea,
 • cum să se readucă în relația de cuplu și să reaprindă iubirea ce așteaptă sfioasă să fie redescoperită.

Iubire versus Ego este programul care nu doar crează aceste schimbări la nivel de relație, ci transformă cu totul persoanele implicate în relație.

“Programul ăsta m-a făcut să ajung acasă. Este magic! Nici nu mă gândeam că îmi poate schimba viața și căsnicia ce se afla în pragul divorțului. Mi-a adus relația înapoi, comunicarea, pe mine. Mulțumesc Florin Alexandru pentru tot ceea ce faci!” 

Florentina

Iată ce conține acest program:

 • 7 săptămâni pline de activități, provocări, exerciții, recomandări speciale și informații ce îți vor schimba în totalitate relația;
 • Acces în grupul privat de facebook. Grup de persoane deschise și conștiente, ca tine/voi;
 • Suport constant din partea grupului și a echipei, chiar și după terminarea programului;
 • Live-uri, ateliere specifice situațiilor din relație pe care le susțin periodic.

Dacă dorești să afli mai multe despre schimbările și transformările pe care acest program le poate aduce în viața ta, accesează link-ul: https://florinalexandru.ro/iubire-vs-ego/

Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

Nu rata următorul articol!

Abonează-te la newsletterul de blog.

Explorează și alte subiecte similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *