De ce să sărbătorim fiecare moment al vieții noastre?

Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine

Distribuie articolul

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

Oameni minunați, vă voi scrie astăzi despre a sărbători, a celebra viața. În general, susțin și încurajez oamenii să celebreze fiecare moment din lumea aceasta în care noi trăim. 

Ceea ce merită făcut e să înțelegem de ce e viața așa cum e, care e povestea vieții, de ce se întâmplă ceea ce se întâmplă, care e rolul meu în lume și așa mai departe. Cred din tot sufletul că viața e un imens cadou! 

Deseori nu reușim să vedem viața, să o percepem ca pe un cadou. Dar suntem și cei care am reușit să o facem și am devenit, astfel, persoanele care oferă binele mai departe!

Binele din noi devine contagios

Faptul că suntem aici, că trăim și facem ceea ce facem, ne oferă oportunitatea de a ne uita puțin diferit la poveste, de a da mai departe binele. Iar acest lucru vine natural, nu facem niciun efort să dăm binele mai departe, nu o transformăm într-o obligație, ci vine de la sine.

Cred că fiecare dintre noi are un rol în propagarea binelui, fiindcă, altfel, nu am fi puși în fața dezvoltării inteligenței emoționale. În spate ne asumăm ceva, și anume a celebra zi de zi, clipă de clipă viața. Noi am ales, probabil, să fim cei care dăm mai departe binele, suntem un exemplu și pur și simplu devenim schimbarea pe care dorim să o vedem în lume.

Consider că suntem exact în punctul care trebuie, că facem ceea ce trebuie și ce mai cred eu e faptul că orientarea spre noi înșine e cheia, secretul, magia care trebuie continuată. Dacă suntem perseverenți în asta, nu avem cum să nu dăm binele mai departe! 

A sărbători Crăciunul, Paștele e un lucru minunat, dar e o sărbătoare în fiecare zi, Dumnezeu e cu noi mereu, în fiecare zi suntem noi bucățica de magie din Univers. Chiar e magică viața! 

Chiar astăzi am vorbit cu un tânăr, cu un om care are 25 de ani și l-am întrebat dintr-o perspectivă generală, atunci când văd dramă, victimizare: „Ce anume nu accepți de trăiești în dramă?” și „Ce te-ai face dacă nu ai avea această viață, oare ar mai conta problemele acestea?”. Și, cumva, am reușit să schimb zona de concentrare.

În esență, putem și trebuie să ne uităm la această poveste, la manifestarea acestei vieți, fiindcă în viața aceasta magică avem ocazia să trăim atâtea senzații, să încercăm atât de multe lucruri, să vedem emoțiile noastre, felul în care se construiesc și ce putem face cu ele, să ne întâlnim cu energia noastră și să înțelegem ce poate face aceasta. Avem ocazia să experimentăm toate acestea, însă noi ne concentrăm mult prea mult pe nemulțumire!

Viața e magică la propriu, iar simplul fapt că o vedem și că o putem înțelege, ne oferă ocazia să ne bucurăm de ea clipă de clipă!

Nu avem de făcut decât să privim viața, să vedem cum se manifestă, cum își arată magia moment de moment. Un gest mic al vieții poate fi faptul că, în timp ce te dai cu bicicleta, cade o frunză ușor din copac, te atinge. Apoi, un gest mic al vieții sunt norii care se așază ușor și diafan pe cer.

 Sunt forme diferite prin care viața se manifestă. O putem vedea în absolut orice, pentru că este peste tot în jurul nostru, în fiecare atom, în fiecare bucățică de Univers. Dacă o percepem în jur, o simțim și în noi și înțelegem că aceasta se manifestă clipă de clipă. Iar clipă de clipă e sărbătoare, e bucurie, e emoție, e armonie, e magie, e viață! Fiindcă armonia e starea naturală a vieții noastre de zi cu zi, iar viața e magie moment de moment!

În fiecare moment putem sta în prezent, în fiecare clipă ne putem bucura de viață și o putem celebra, în fiecare zi putem simți o bucățică magică din viață și o putem lăsa să se manifeste, să fie. Fiecare om vine în viețile noastre să ne învețe ceva, fiecare atom din Univers ne arată și ne spune ceva! Viața e chiar magică, priviți-o astfel și veți înțelege mai multe despre ea decât ați crede, vă veți înclina ei cu recunoștință, vă veți conecta cu ea. 

Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

Nu rata următorul articol!

Abonează-te la newsletterul de blog.

Explorează și alte subiecte similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.