„Conflictul există doar într-o minte îndoielnică, dar până și aceasta caută armonia!”
De ce trăim în conflict?
Pentru că nu am învățat să acceptăm și altă realitate. Parcă este necesar să dăm un răspuns mai clar și mai elaborat. Păi aș spune că noi suntem conflictuali datorită modului în care gândim, adică modului în care funcționăm. Spun asta pentru că foarte multe persoane încă se confundă cu mintea lor, ceea ce este o greșeală pentru că atunci când te confunzi cu mintea ta începi să crezi că ești singura ființă din Univers ce contează, asta presupune că realitatea ta este supremă și doar a ta este cea care contează.
Așa că nu mai accepțăm alte idei, iar asta ne face obtuzi în gândire și ne limitează perspectiva asupra realității. Dacă am face ceea ce e natural, și anume să ne debarasăm de minte, vom reuși să ne observăm mintea și comportamentul în general. Ceea ce presupune că dacă mai adăugăm ascultarea activă și observarea fără judecată și fără etichetă, vom reuși să ne construim comportamentul pe care ni-l dorim. Iar realitatea noastră devine relativă și asta presupune că acceptăm și altă realitate. Apoi vom constata că acest conflict există doar în proiecții și este întreținut de mintea ce nu vrea să accepte anumite situații de viață.
Odată ce acceptăm, conflictul dispare și apare armonia, starea de flow, starea în care suntem creativi și debordăm de energie.
O energie ce apare din motivația intrinsecă.
Este mult mai simplu în realitate, doar că atunci când ne confundăm cu mintea suntem într-o capcană ce nu ne dă voie să excelăm și să ieșim din realitatea noastră obtuză.
Până în ziua în care ne separăm de minte și începem să o observăm.
Toate instrumentele și tot ceea ce scriu duc spre armonie, o armonie ce o ai deja în tine, eu doar îți arăt cum să o lași să fie.
Instrumentele construite de noi, aici.
Cu drag,
Florin Alexandru