relație

3 motive pentru care ne vindecăm printr-o relație!

Picture of Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine

Distribuie articolul

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

„Ne naștem dintr-o relație. Ne rănim într-o relație. Ne vindecăm printr-o relație”

❓ Simți că te învârţi în același cerc vicios atunci când încerci să pui bazele unei relații?

❓ Te lovești mereu de același scenariu, în care nevoile nu îți sunt satisfăcute și nu înțelegi unde greșești?

❓ Ți s-a întâmplat, probabil, să faci o mică schimbare în relația de cuplu cu gândul că partenerul va face un efort similar?

De exemplu: „Dragă, eu am făcut cumpărăturile astăzi, acum speli și tu vasele?”. De aici și până la o luptă de putere între partenerii de cuplu nu mai e decât un singur mic pas.

Ei bine, după cum poate știi deja, alegerea partenerilor este dictată atât de factori conștienți, dar mai ales de factori inconștienți.

Dacă nu suntem suficient de conștienți de povestea noastră de viață, mintea cu cele două sertare ale ei (partea conștientă și inconștientă) preia controlul asupra vieții noastre și ne joacă diferite feste – cel mai adesea repetând ceea ce am mai trăit în trecut cu alte personaje.

❗ Astfel, ușor, ajungem ca relația de cuplu să devină o repunere în scenă a experiențelor din copilărie, cu bune și, mai ales, cu rele.

Dacă însă depunem un efort asumat în direcția descoperirii de sine, avem mari șanse să ne redobândim și dreptul de a ne trăi viața într-o manieră conștientă, una în care alegerile sunt dictate de ceea ce este sănătos pentru noi și nu de conflicte.

Nu există doar un singur drum, viața are grijă să ne ofere mai multe căi pentru a ajunge la starea de împlinire relațională, important este să ne permitem curajul de a crede că aceasta există și de a căuta drumul care ni se potrivește cel mai bine.

❓ Ți-e tot mai des gândul la divorț, la separare de partenerul tău, dar ceva te oprește de fiecare dată?

Dacă ai citi această carte în timpul căsătoriei, cu siguranță nu ai mai divorța!

Desigur, dacă faci asta la momentul potrivit.

Să îți spun de ce:

  1. În primul rând, pentru că îți prezintă cu lux de amănunte cum și de unde începe de fapt despărțirea sau, cu alte cuvinte, ce anume face ca despărțirea să devină inevitabilă.
  2. Apoi, îți arată ce anume face ca aceste mici evenimente să declanșeze ruptura. Să îți dau un mic exemplu: șantajul emoțional. Pare atât de nesemnificativ, dar este mult mai periculos decât pare.
  3. Și, în ultimul rând, îți arată cum să te poziționezi în relație, adică să fii tu însuți fără să fie necesar să treci prin drama vieții. Ai observat că, încă din adolescență căutam drama, ai idee de ce?

Exact asta am făcut, am luat comportamentul uman și l-am desfăcut în cele mai mici bucățele, ți-am arătat de ce trăim ceea ce trăim, cum trăim și care este cauza alegerilor proaste din viața noastră.

Ce zici?

Oare ar trebui sa citești o astfel de carte?

Descoperă și TU„Magia despărțirii” aici: https://florinalexandru.ro/magia-despartirii/

Picture of Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

Nu rata următorul articol!

Abonează-te la newsletterul de blog.

Explorează și alte subiecte similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *