3 motive pentru inferioritate

3 motive pentru care ajungi să te simți inferior în relație

Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine

Distribuie articolul

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

În relații, unul dintre parteneri se simte inferior față de celălalt, ceea ce determină tot felul de comportamente nepotrivite. Ce motive stau în spatele acestor comportamente. Citește până la final și vei afla.

În loc să ne bucurăm la propriu de relație și de tot ceea ce aceasta aduce, inconștient alegem să ne lăsăm absorbiți de situațiile inopinante ale vieții.

Acele situații care ne scot din zona de confort, ajungând să ne poziționăm în inferioritate sau în superioritate. Iar în relația de cuplu exact așa se întâmplă.

Doar că, acel partener care se poziționează în inferioritate, fără să conștientizeze îl invită pe celălalt să se poziționeze în superioritate. Și cu cât sentimentul de inferioritate devine tot mai puternic, cu atât superioritatea partenerului/partenerei devine tot mai vizibilă în toate acțiunile sale.

Cum se ajunge la acest dezechilibru în relație?

Am să-ți prezint cele 3 motive principalele ale acestui efect:

  1. Te simți în inferioritate pentru că partenerul/partenera din punct de vedere financiar se descurcă mult mai bine decât tine. Iar această realitate te determină să crezi despre tine că nu ești în stare să te ridici la nivelul lui/ei.

Adică, îți validezi frica că nu ești suficient de bun(ă), frică ce te împinge să îl/o acuzi și să îl/o judeci. Apoi ajungi să te victimizezi, timp în care încerci să îl manipulezi pe celălalt din frica de a nu îl/o pierde. Pe românește “mintea îți joacă feste”, adică toată această scenă nu este nimic altceva decât o impunere a egoului.

  1. Te simți în inferioritate pentru că partenerul/partenera arată fizic mult mai bine decât tine. Ceea ce înseamnă prezența geloziei în relație, adică manifestarea egoului însoțită de frica de a nu pierde. Și cu cât:
  • vei evita să te deschizi față de partener(ă) în ceea ce privește această nesiguranță,
  • vei alege să te lași purtat(ă) de instincte găsind tot felul de metode de a-i reproșa că nu te vede, că nu ești important(ă) pentru pertener, că îi pasă prea mult de el/ea sau că are pe altcineva,
  • cu atât se va crea distanță între voi, iar frica ta va crește odată cu poziționarea și mai adâncă în inferioritate.
  1. Te simți în inferioritate pentru că încă nu ai reușit să treci peste rănile tale emoționale, acele răni din copilărie ce le-ai adus cu tine în viața adultă și care te mențin în victimizare.

Pentru că în copilărie trebuia să îi faci pe plac mamei tale astfel încât să nu se supere și să își retragă iubirea față de tine, în relația de cuplu, inconștient faci același lucru. Din teama de a pierde iubirea și de a fi respins(ă), preferi să porți o mască permanentă, o mască ce nu îți dă voie să te deschizi și să fii tu.

Evident că există și alte motive pentru care se produce acest dezechilibru, dar acestea sunt cele mai frecvente.

Cum poți ieși din această poziționare nepotrivită în care te menții de ani buni?

Te invit să accesezi link-ul de mai jos și să urmărești gratuit live-ul ce l-am susținut acum 2 zile exact pe această temă. Temă ce am abordat-o în întregime pornind de la cauză, mergând prin manifestare și la final oferind soluția care este simplă (ascultând live-ul vei înțelege) și la îndemâna oricui.

Aici găsești live-ul:
https://www.facebook.com/watch/?v=370260427408964

De ce îți ofer acest live? Pentru că ți-am făcut o promisiune acum câteva zile și pentru că eu chiar îmi doresc să îți îmbunătățești relația de cuplu, dar mai ales relația ta cu tine ajungând să te cunoști pe tine.

Dacă și tu îți dorești acest lucru și dacă ți-a ajuns să te tot amăgești și să tot stai în iluziile propriei minți, dacă vrei mai multe motive să fii fericit și împlinit în relație, te invit în programul IUBIRE versus EGO.

Un program nu pentru cuplu, ci pentru persoana din cuplu, pentru acea persoană care vrea să învețe să celebreze relația, viața și să se împlinească în relație.

Dacă dorești să afli mai multe despre schimbările și transformările ce acest program le poate aduce în viața ta, intră aici.

Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

Nu rata următorul articol!

Abonează-te la newsletterul de blog.

Explorează și alte subiecte similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.