așteptări în relație

Despre așteptări și adevăratul motiv pentru care înșelăm

Picture of Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine

Distribuie articolul

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

Așteptările pe care ni le creăm față de relație sunt adesea iluzorii. 

Obișnuim să intrăm în relații cu așteptări despre modul în care vrem să se desfășoare relația și modul în care celălalt ar trebui să se comporte.

Nu privim partenerul/partenera așa cum este. În schimb încercăm să ascundem acele părți din el/ea ce le vedem și nu ne plac și să le înlocuim cu amăgiri.

Și tot ceea ce facem este să ne mințim pe noi și să nu acceptăm realitatea.

Realitatea că suntem diferiți, că gândim diferit, că avem nevoi diferite în funcție de perioadele vieții și cel mai important că noi nu aparținem decât nouă înșine.

Partenerul/partenera nu ne aparține. Iar dacă el/ea dorește să aibă alte experiențe, este bine să le aibă.

Atunci când iubești cu adevărat un om, fără atașamente, fără așteptări, îl lași să fie liber și să aibă propriile alegeri.

Iar dacă omul acela te iubește cu adevărat și știe cine este, el nu va merge să caute altceva în altă parte. 

Dar pentru că relațiile de cele mai multe ori au la bază atașamentul, așteptările, proiecțiile, iluziile, se ajunge la înșelat. Iar cel ce se simte înșelat, simte că i-au fost trădate toate acestea.

Ne este cel mai la îndemână într-o astfel de situație să dăm vina pe celălalt, iar noi să ne scuzăm, să ne victimizăm, să întrebăm „De ce mi se întâmplă mie una ca asta?”.

Toate se întâmplă cu un rost. Și dacă alegem să dăm deoparte această suferință amăgitoare, vom înțelege acel rost. Vom începe să ne vedem pe noi și să căutăm înăuntrul nostru răspunsurile, vom începe să ne cunoaștem pe noi.

Iar astfel de momente sunt necesare pentru evoluția noastră. De ce așa? Pentru că doar în momentul în care viața ne este zdruncinată și ieșim din acele scenarii pline cu iluzii, ne putem îndrepta către noi, către relația cu noi înșine.

Poate îți va suna ciudat ceea ce am să-ți spun:

Nimeni nu înșeală pe nimeni, ci doar fiecare se caută pe el/ea. Doar că se caută în alte persoane pentru că nu știe cum să se caute înăuntrul său.

De aceea, înainte de a avea și a căuta să ai o relație fericită cu altcineva, este important să ai o relație împlinită cu tine însuți.

Dar cum nimeni nu ne învață acest lucru, ci dimpotrivă suntem învățați să cerem socoteală partenerului/partenerei și să învinovățim, este lesne de înțeles de ce atât de multe cupluri și de ce atât de mulți oameni ajung în astfel de situații.

Dacă dorești să te descoperi pe tine renunțând la amăgiri și iluzii, te invit în programul „IUBIRE versus EGO”. Programul în care vei învăța cum să fii bine cu tine, cum să te iubești pe tine, cum să fii în armonie cu tine.

„Este un program despre relația ta cu tine înainte de a fi despre relația cu partenerul. Iar când înțelegi acest lucru și înveți cum să faci asta, nu vei mai încerca să ai o relație fericită, pentru că deja te vei afla într-o relație împlinită. Mulțumesc din suflet pentru acest program!” – Raluca 

Poți să afli mai multe despre schimbările și transformările pe care acest program le poate aduce în viața ta aici.

Să recapitulăm. Pricipalele obiceiuri nesănătoase pe care ni le facem sunt:

  1. Ne facem așteptări greșite față de partener
  2. Nu acceptăm că suntem diferiți
  3. Nu învățăm să ne iubim pe noi înainte de orice
  4. Nu ne asumăm consecințele a ceea ce facem și căutăm vinovați
  5. Nu acceptăm că nimeni nu înșeală, ci de fapt fiecare se caută pe sine

Știu că nu este ușor să renunțăm la toate aceste obiceiuri și așteptări, dar răsplata pe care o avem atunci când reușim este de neprețuit.

Iar eu sunt aici să te ajut în tot acest proces. Să te ajut să te iubești pe tine cu adevărat și să atragi în viața ta iubirea pe care tu deja o dai lumii.

Picture of Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

Nu rata următorul articol!

Abonează-te la newsletterul de blog.

Explorează și alte subiecte similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *