dincolo de orgoliu

În spatele unui orgoliu puternic, se află 1 lucru: iubirea ce încă nu știm cum să o accesăm

Picture of Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine

Distribuie articolul

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

„Eu nu pot trece peste credințele mele iar el nu poate trece peste principiile lui. Ne confruntăm în cine are dreptate și ne învinovățim adeseori. Poate de vină este orgoliul…”

Fiecare relație de cuplu este mai mult decât o simplă relație.

Este acea relație în care nu doar ne conectăm fizic, mental, emoțional cu o altă ființă, ci este relația în care fiecare dintre noi se poate descoperi prin intermediul partenerului/partenerei.

Și da, adeseori este despre a da voie acelor părți din noi mai sensibile să fie văzute deși, nu ne simțim confortabil cu ele, dar tocmai această ieșire din propria ascunzătoare, ne va permite să ne deschidem în fața partenerului/partenerei.

Nu am văzut poate la părinții noștri cum să facem acest lucru. Nu am văzut cum să lăsăm orgoliul personal deoparte și să lăsăm în schimbul egourilor, loc iubirii să se exprime.

Am văzut poate cum putem să învinovățim pe celălalt pentru o situație, iar noi să ne sustragem „basma curată”.

Am văzut poate cum să arătăm partenerului/partenerei cât de mult greșește și că doar noi suntem singurii care știm și cunoaștem adevărul.

Am văzut poate cum să așteptăm ca celălalt să își recunoască greșeala, ca apoi să îi spunem „Ai văzut că eu am avut dreptate?”.

Tot ceea ce am văzut la părinții noștri, am luat fără să realizăm ca model pentru viața noastră de cuplu și am aplicat. Doar că acest model nu ne-a adus liniștea și armonia în relație, ci gândul „Oare de ce nu mă simt fericit(ă) în relație? Sunt eu cel/cea care greșește sau partenerul/partenera?”

Însă nu este despre cine greșește, ci despre:

  • cum pot să mă implic și să dau totul,
  • cum să nu mai arăt către partener(ă) că greșește,
  • cum să încep să îmi asum de acum înainte totul, ca și cum doar de mine depinde această relație,
  • cum să mă deschid eu față de partener(ă) și să îi arăt că sunt dispus(ă) să las orice negociere deoparte și în schimb vreau să învățăm cum să comunicăm deschis,
  • cum să am încredere în mine, în alegerile mele, în partenerul/partenera ce am ales să fie alături de mine în această călătorie.

Atâta vreme cât arătăm greșeala, vinovatul, responsabilul pentru tot ceea ce nu merge în relația de cuplu către celălalt, relația nu va putea fi înfloritoare, armonioasă, o sursă constantă de energie benefică pentru ambii parteneri.

Atât timp cât unul își va menține din orgoliu principiile, iar celălalt credințele și amândoi așteptând de la celălalt să își ceară scuze, relația se va deteriora în timp exact ca și o casă.

Relația este acasă. Este starea de liniște în care fiecare ne retragem pentru a ne reîncărca și nu pentru a ne descărca precum fulgerele în furtună.

Fericirea nu se găsește în celălalt, fericirea ești tu. Armonia nu ține de celălalt, armonia se află în interiorul tău. Iubirea nu este la celălalt, iubirea se află în tine.

Nu trebuie să ai relația perfectă.

În schimb, poți învăța cum să ai o relație împlinită cu tine însuți în primul rând, poți renunța la orgoliu. Iar în momentul în care înveți cum să ai o relație împlinită cu tine însuți, poți avea o relație împlinită în/de cuplu.

Iar programul Iubire versus Ego are instrumentele necesare, metodele sale aparte prin intermediul cărora fiecare partener va reuși să se aducă pe sine acasă, în inima lui, în armonie cu el/ea însuși/însăși.

Deoarece nu este doar un program pentru cuplu, ci mai ales pentru persoana din cuplu, pentru acea persoană care vrea să învețe să celebreze relația, viața și să se împlinească în relație.

Dacă dorești să treci peste orgoliu, peste frici și nemulțumiri în relație, te invit să afli mai multe despre schimbările și transformările pe care acest program le poate aduce în viața ta, aici: https://florinalexandru.ro/iubire-vs-ego/ 

Până data viitoare, vreau să te las cu acest live pe care l-am avut cu ceva timp în urmă despre inferioritate versus superioritate în relație, cred că o să-ți fie de mare ajutor.

Picture of Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

Nu rata următorul articol!

Abonează-te la newsletterul de blog.

Explorează și alte subiecte similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *