Azi îți voi vorbi despre rana de nedrepatate.
Rana de nedreptate se trage din perioada preadolescenței și apare atunci când poziționarea ta în cadrul familiei nu este cea pe care o meriți. O rană emoțională adesea întâlnită pentru simplul fapt că în acele vremuri, doar primul câștiga, iar toți ceilalți concurenți se simțeau nedreptățiți.
Atunci când te simți nedreptățit suferi că nu poți să te exprimi, că nu poți să îți arăți personalitatea și potențialul imens ce se află în tine. Suferi pentru că tu ești infinit și conjunctura te face să te simți mic, foarte mic, nesemnificativ.
Foarte multă furie reținută, emoții neexprimate, frustrări și o atitudine rigidă. Nu ai idee cum te-ai putea conecta cu corpul tău, un corp ce suferă pentru că nu se poate exprima și nu poate să îți arate cât de frumoasă este viața, un corp rigid și inexpresiv.
Cei mai mulți indivizi ce suferă de această rană emoțională au o viață sedentară fără sport și plină de obiceiuri nesănătoase.
Datorită furie înăbușite construiesc tot felul de conflicte imaginabile și creierul proiectează mult mai mult și vede probleme adesea acolo unde nu sunt.
Cel mai adesea rana de nedreptate se manifestă în cuplu și ia cele mai ciudate forme, de la reproș sistematic aplicat până la gelozie extremă acolo unde nu este cazul.
Cum se poate vindeca această rană?
1. Acceptarea că avem această rană de nedreptate
2. Să nu mai fugim când observăm rana de nedreptate
3. Înțelegerea tiparului emoțional de nedreptate ce se declanșează întotdeauna de la o nedreptate relativ minoră.
Simplu, nu?
Pentru cupluri am construit un joc minunat ce scoate în evidență și această rană emoțională.
Jocului îi spune: „Mă mai iubești?”, iar în joc am construit un set de reguli simple și eficiente tocmai pentru a nu fugi de relație, ci de a vorbi de acele subiecte sensibile ce ne afectează relația.
Să nu uit, acest joc va lucra în subconștient multă vreme după ce vă veți juca.
Jocul îl găsești aici.
Pe tine te găsești în inima ta.
Ah, să nu uit: ești un om minunat.
Cu drag Florin Alexandru