Ce este rana de respingere și cum o putem vindeca?

Picture of Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine

Distribuie articolul

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

Astăzi voi vorbi despre rana de respingere.

Rana asta îi transformă pe bărbați în copii și pe femei în dependente.

Cred că este cea mai întâlnită rană și culmea este că se manifestă cel mai clar în cuplu și se vede imediat asta din atitudinea celor doi parteneri.

Aș mai menționa că este rana emoțională ce generează cel mai adesea separarea între parteneri.

O rană ce provine în mod direct de la mamă, o mamă ce a fost și ea respinsă în copilărie și foarte probabil încă se respinge pe ea însăși.

 

Ce presupune mai exact să te respingi?

Presupune să nu te accepți așa cum ești, să te acuzi, să te judeci și să te etichetezi.

Pe deasupra, cei ce suferă de această rană caută tot felul de situații în viață în care să simtă respingerea din nou.

Și culmea este că tot aceștia sunt cei ce țipă că au fost respinși.

 

Ce este caracteristic la această rană?

Se dau afară singuri din viețile altora, nu au prea mulți prieteni, ci doar amici de umplutură cu toate că ceilalți vor dori să le fie prieteni.

Sunt conflictuali și dornici de a trăi la extremă, de a se da în vânt pentru un anume grad de risc și fac asta pentru că atunci când greșesc, când eșuează, au ocazia să se respingă pe ei înșiși.

 

Cum?

Prin etichetatre, judecată și un gram de masochism.

Această rană dansează foarte bine cu rana de umilire.

Vor avea o mare problemă cu a se accepta pe ei înșiși, cu a avea bani și succes pentru că în sinea lor consideră că nu merită.

De cele mai multe ori persoanele cu această rană se simt respinse cu toate că nu sunt respinse, dar asta se întâmplă pentru că evenimentele sunt interpretate prin filtrul rănii de respingere.

Rana de respingere va genera un tipar comportamental de perfecțonist tocmai pentru că această persoană are de demonstrat ceea ce este și prima persoană căruia are de demonstrat, este chiar ea însăși.

Persoana ce suferă de această rană va căuta singurătatea pentru că dacă primește atenție nu va știi ce să facă cu ea.

Rana de respingere îi face pe oameni să poarte masca fugarului, persoana ce nu iese în evidență și dispare foarte rapid, iar când sunt întrebați, răspunsul lor este același de fiecare dată:

„Nu aveam nimic de spus!”

Cu cât este mai puternică această rană, persoana va atrage cât mai multe situații în care să fie respinsă.

Cei care ne resping apar în viaţa noastră pentru a ne arăta cât de mult ne respingem pe noi înşine. 

Soluția: acceptatrea rănii emoționale și înțelegerea cauzei părintelui care te-a respins.

Sau vindecarea oricărei răni este să învățăm să ne iubim pe noi înșine și pentru asta fac ceea ce fac, asta mă motivează cu adevărat pentru că eu am avut această rană și am reușit să o vindec și să mă iubesc exact așa cum sunt.

Mulți oameni nu știu să se iubească pe ei înșiși, motiv pentru care am creat Programul Geniu, un program de inteligență emoțională pentru a veni în ajutorul tuturor celor care vor să-și vindece aceste răni și să înceapă să-și construiască viața dorită, să se iubească pe ei înșiși.

Este un program ce ne ajută să ne exprimăm potențialul imens din noi și ca un efect direct vom reuși să le oferim și copiilor acest potențial ca model de urmat.

Dacă în trecut comportamentul nostru era un mister, prin intermediul acestui program te ghidez pas cu pas și îți arăt acei determinanți ascunși ce ne construiesc comportamentul.

Programul îl găsești aici:

https://florinalexandru.ro/geniu/

Suntem minunați exact așa cum suntem.

 

Cu drag,

Florin Alexandru

 

Picture of Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

Nu rata următorul articol!

Abonează-te la newsletterul de blog.

Explorează și alte subiecte similare

Un răspuns

  1. Salut.Am citit despre Cele 5 rani ale sufletului si intr-adevar m-am regasit in acest tipar .Multumesc pentru suportul de ma putea vindeca .Ma bucur sa ma aflu printre cei care v-au cunoscut .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *