Cu recunoștință te invit la recunoștință – exercițiu magic.

Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine

Distribuie articolul

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

Salut măi om fain,

Îmi era dor să scriu, să las emoția să curgă din lăuntrul sufletului meu și al Universului spre cei ce vor să citească aceste rânduri.

Scrisul pentru mine este cel mai important exercițiu pentru că îmi dă voie să fiu totuna cu viața.

Este obiceiul meu zilnic de a mă conecta cu mine, cu viața, cu tine, cu timpul, cu prezentul, cu Dumnezeu, cu binele ce stă în noi toți.Asta mă bucură, asta mă împlinește și când nu scriu câteva zile așa cum au fost cele care au trecut, simt că îmi lipsește ceva, ceva ce e parte din mine.

Scrisul este incredibil de bun pentru inteligența emoțională penrtru că a scrie, presupune a lăsa emoțiile să fie și chiar să le impulsionăm să fie cum vrem noi să fie.

Și cum o parte din voi știu deja, scrisul reprezintă una dintre cele mai importante practici în joaca cu emoția, o abilitate specială atât de necesară în viața de zi cu zi.

Foarte mulți oameni se iau prea în serios și asta pentru că ei se confundă cu emoțiile lor și nu știu să se joace cu emoțiile.

Copiii nu se iau prea în serios și glumesc adesea când vine vorba de emoțiile lor.

De ce fac asta?

Pentru că sunt în plin proces de învățare și au o poziționare ce le dă voie să nu se așeze pe un piedestal, pe o normă socială, șamd.

Oare nu ne-ar ajuta pe toți să reînvățăm cum să ne jucăm cu emoțiile?

Evident că da, așa că am o provocare pentru tine.

Simte energia zilei de azi și las-o să fie stând în prezent, apoi scrie despre ceea ce simți, într-un jurnal, pe o foaie, într-un caiet sau unde vrei tu, doar scrie.

Exercițiul o să te ajute incredibil de mult, o să vezi câtă magie este în acest exercițiu simplu dacă îl faci și îi acorzi timpul necesar.

Ah, să nu uit, ai putesa să îmi scrii mie cum simți și de ce simți ceea ce simți.

Eu sunt aici tot timpul și deschiderea și vulnerabilitatea mă bucură mult.

Iar asta se întâmplă pentru că un om se deschide atunci când simte cuvintele cum curg, când se conectează cu magia din noi, când suntem în plin proces de învățare, când ne dăm voi să fim copii, când dansăm cu viața, iar toate acestea sunt semne clare că viața dansează cu noi.

Iar eu asta fac, instig omul la dansul cu viața și îmi iese, dar recunosc, uneori aștept să văd dansul acesta frumos.

Îți mai spun un secret, să știi că se vede și se simte când dansezi cu viața. 

Așa că te rog să îmi scrii.

 

Iar magia acestor zile e în noi și merită împărtășită pentru că ea nu se află în cadouri, în lucruri sau în „merinde”, este în viață, adică ceea ce suntem noi și uite, acest exercițiu este o scurtătură spre ceea ce suntem noi.

Așa că te invit să dansezi cu viața.

Dar acum vreau să fiiu cât se poate de specific cu acest exercițiu.

Să fiu și mai clar cu practica acestui exercițiu fă așa:

Concentrează-te pe inima ta, pe locul din mijlocul pieptului.

În timp ce atenția este pe inima ta, respirația se așează într-un ritm dictat de inimă parcă, observă acest ritm și lasă-l să fie, doar păstrează acest ritm.

Apoi gândește-te la ceea ce e frumos în viața ta, ce om frumos ești, câtă iubire este în tine, la familia ta, la Pământul acesta minunat, la viața noastră magică, la văile, pădurile, munții și apa de pe planeta asta minunată.

Apoi gândește-te la Isus, la Dumnezeu și la toți cei ce sunt iubire în această lume unde trăim și noi.

Observi ce viață minunată avem?

 

Cu recunoștință,

Florin Alexandru

Eu cred în tine.

Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

Nu rata următorul articol!

Abonează-te la newsletterul de blog.

Explorează și alte subiecte similare

3 răspunsuri

  1. Salut si bine v-am gasit.Ma simt minunat sa va cunosc.Tocmai ce am inceput primul modul din programul GENIU.Sunt multumita si recunoscatoare pentru scrierile care ma ajuta la regasirea eu-lui personal in scopul trairii unei vieti in echilibru ,armonie ,pace ,fericire .Va multumesc .Da, viata chiar e minunata !

  2. Multumesc din suflet pentru ceea ce faceti!!! Ma ajutati foarte mult prin ceea ce scrieti pentru ca din punct de vedere emotional nu era deloc bine!!! Ajutati enorm de mult prin ceea ce faceti!!! Sunteti un OM minunat!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *