Puterea intenției. Acceptarea vieții și modul în care anumite intenții blochează viața

Picture of Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine

Distribuie articolul

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

Ce-ar fi să vă scriu astăzi despre… puterea intenției?

Despre felul în care uneori ajungem să ne certăm cu viața, să îi reproșăm anumite lucruri și să îi vorbim urât, pentru că nu o acceptăm?

Asta pentru că uităm, de cele mai multe ori, că avem un instrument prin intermediul căruia ne putem conecta cu ea.

Nu știu dacă v-am mai scris asta până acum, dar e un lucru pe care trebuie neapărat să îl știți cu toții, și anume faptul că intenția este magică.

Sunt câteva exerciții grozave prin intermediul cărora ne putem folosi de puterea intenției și ne putem juca cu ea.

Vi se întâmplă să conștientizați că orice ați face, uneori fără să realizați, vă luați la trântă cu viața?

Adică – nu acceptăm flow-ul, fluxul vieții exact așa cum e, observăm lucrurile mai puțin plăcute și nu acceptăm anumite lucruri care se întâmplă. Căci, dacă le-am accepta, s-ar putea ca lucrurile să fie puțin mai simple și nu am fi atât de afectați.

Doar că uneori suntem aruncați în vâltoarea emoțiilor și, oricât de departe am vrea să fim de ele, suntem trași înspre curenți și alunecăm ca într-o cascadă, fără să reușim să ne ținem de nimic, fără să ne oprim la mal, ci suntem în mijlocul vâltorii și o resimțim acut. 

Asta se întâmplă, mai mult sau mai puțin, pentru că nu știm să acceptăm lucrurile din viața noastră.

Reacția normală a corpului nostru emoțional e de a se împotrivi unei astfel de vâltori, unui astfel de vârtej, pentru că înțelege foarte clar că nu reprezentăm noi aceste vâltori.

În momentul în care o facem, practic ne împotrivim fluxului firesc al vieții. Eu numesc asta „ceartă cu viața”. Iar împotrivirea îmi generează anumite efecte și stări în corpul meu emoțional. 

Atunci când ne dorim să ne conectăm cu viața și ne dorim să lăsăm lucrurile să fie, să curgă, să se petreacă, e important să avem o intenție.

O intenție care va dansa cu tot ceea ce e în jurul nostru. Fiindcă, dacă în jurul nostru este o energie nepotrivită, intenția ne ajută să ne raportăm la acea energie.

În momentul în care ne permitem să simțim asta, nu ne mai afectează conștiința colectivă și învățăm cum să ne raportăm față de toată această conștiință colectivă. 

Evident că nu avem cum să ignorăm conștiința colectivă, e imposibil să ne prefacem că ea nu există și să nu reacționăm când observăm extremele și derapajele grupurilor de oameni care influențează toată această conștiință. Însă, e de datoria noastră să învățăm felul în care ar fi necesar să ne raportăm la ea. 

Dacă nu simțim felul în care se manifestă această conștiință colectivă și nici ceea ce presupune ea, modul în care se pune presiune asupra noastră, asupra corpului nostru emoțional prin intermediul său, e ca și cum am ignora-o și, oricât am vrea noi să nu o vedem, să nu o percepem, ea ne trage în vâltoarea sa.

Așadar, e esențial să o observăm, să ne raportăm la ea, dar, în același timp, să avem niște intenții în deplină concordanță cu orizonturile și direcțiile noastre. Intenție care ne va ajuta să ne raportăm la conștiința colectivă dintr-o zonă în care să nu fim pe deplin atrași în vârtejul și în vâltoarea de care vă scriam mai devreme.

Mai precis spus, dacă vă doriți să vă conectați cu viața, dacă nutriți să aveți o viață frumoasă, înconjurată de lucruri simple, ar trebui să nu permiteți să treacă nici măcar o zi fără să purtați înăuntrul vostru o intenție conștientă!

De ce spun asta? Pentru că, în fiecare clipă, există o sumedenie de programe în spatele nostru, dincolo de noi, acolo unde ne e greu să pătrundem și să percepem, care generează intenții inconștiente. 

Lucrurile acestea sunt normale, căci așa funcționăm cu toții. Însă noi, dacă avem asupra noastră intenții conștiente, care sunt mai puternice decât cele inconștiente, vom putea anula totalitatea programelor ce rulează în spatele nostru. 

Așadar, ceea ce vă recomand e să alegeți întotdeauna intenția conștientă, să o previzualizați și să o purtați mereu asupra voastră, fiindcă orice intenție conștientă e capabilă să anuleze orice intenție inconștientă ce apare din mijlocul unei conștiințe colective. Conștiință colectivă care ne îndrumă spre anumite concepte, idei, emoții. 

Puterea intenției chiar există, iar dacă intenția conștientă se naște dintr-o zonă în care nu există un interes al câștigului, ci dintr-o zonă pură, în care ne permitem să fim în armonie cu Universul, cu tot ceea ce e în jurul nostru, ea pur și simplu se manifestă. 

Contează foarte mult felul în care emitem intenția, respectiv dorința. Dacă apare dintr-o zonă pură, clară, neștirbită de niciun interes, atunci lucrurile se așază și se întâmplă. 

Ceea ce vă recomand și cred că e necesar pentru fiecare dintre noi e faptul că avem nevoie să învățăm din ce zonă să ne raportăm.

Dacă suntem într-o zonă de totală efervescență, tot ceea ce simțim e dintr-o stare foarte înaltă, în acele clipe nimic nu ne poate afecta. Dar nu e o stare permanentă!

Din punct de vedere emoțional, această stare e doar temporară, pe care nu o putem simți timp îndelungat, nu e ceva natural, ci doar ceva de moment, trecător. După ceva vreme, trece efectul acestei stări, efectul acestei vibrații. Așadar, trebuie să ocolim zona efervescenței și să căutăm ceva permanent. 

Nu uitați că, indiferent câte intenții conștiente și inconștiente avem, cele conștiente întotdeauna le vor anula pe cele inconștiente!

Cu toate că procesul de gândire conștientă e doar de 5%, comparativ cu subconștientul – de 95%, dacă suntem îndeajuns de consistenți în obiceiurile pozitive, putem să anulăm puterea subconștientului. Dar avem nevoie de muncă, de perseverență, nu trebuie să lăsăm lucrurile să se întâmple, ci să construim obiceiuri pozitive și de lungă durată.

Așadar, prin intermediul intențiilor conștiente învățăm să ne conectăm cu viața, și, odată ce le trăim, nu mai avem motive să îi reproșăm nimic acesteia și nu ne mai certăm cu ea. Ne îndreptăm, în schimb, spre viața pe care ne-o conturăm înăuntrul pieptului, iar totul în jurul nostru ne arată calea, căci Universul va fi un desăvârșit pictor care ne va desena harta pe care noi o avem de urmat spre împlinire. 

Mai devreme sau mai târziu, dacă e generată dintr-o zonă potrivită, intenția conștientă se va întâmpla la un moment dat. De aceea, e important să ne notăm intențiile, să credem în ele, să nu uităm de existența lor și să observăm felul în care, mai devreme sau mai târziu, se îndeplinesc!

Creați-vă intențiile dinăuntrul vostru, din inimă, credeți în ele și nu uitați de puterea lor! 

Picture of Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

Nu rata următorul articol!

Abonează-te la newsletterul de blog.

Explorează și alte subiecte similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *