Vrei relații mai sănătoase cu tine și cu cei din jurul tău?

Picture of Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine

Distribuie articolul

Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

În acest articol îți voi spune care sunt cele mai frecvente provocări care apar în societatea noastră, în acest moment.

Conform sondajului pe care l-am făcut recent, în clipa de față cea mai mare parte a oamenilor se confruntă cu probleme de relaţionare. 

Fie ca este vorba despre relaţia cu copilul, fie relaţia de cuplu sau chiar cea mai importantă relaţie, cea cu propria persoană, acestea sunt pline de provocări majore pe care am vrea să ştim cum să le gestionăm.

Cea mai mare provocare NU este relaţia în sine. 

Ce mai mare provocare este… capacitatea  noastră de a ne relaxa şi de a înţelege că totul se poate schimba radical prin simpla poziţionare corectă faţă de situaţia dată.

Poziţionarea corectă schimbă complet perspectiva asupra oricărei situaţii și se poate obţine foarte simplu, fără să avem nevoie de pregatire laborioasă, fără să ne fie necesare instrumente costisitoare.

Materialul de lucru este întotdeauna cu noi, la purtător şi este format chiar din emoţiile noastre.

De îndată ce învăţăm ce se petrece cu emoţiile noastre și cum se manifestă acestea, putem să le înţelegem, să le gestionăm şi să le aşezăm astfel încât să ne ajute în a ne poziţiona favorabil, indiferent de „gravitatea” situaţiei de viaţă prin care trecem.

De cele mai multe ori emoţiile noastre se constituie sub forma unor tipare emoţionale preluate inconştient de la părinţii noştri și de la oamenii care ne-au călăuzit primii paşi în viaţă. Aceşti oameni nu au avut posibilitatea să ne ofere o educaţie în acest sens deoarece nici ei la rândul lor nu au avut parte de ea.

Copii fiind, preluam de la ei modalitatea de a gestiona emoţiile, uneori prin copiere, alteori prin reacţie la emoţiile propriu-zise trăite de ei.

Graba şi agitaţia… 

Acestea sunt două dintre emoţiile care, în prezent, nu ne mai sunt necesare, eficienţa fiecăruia dintre noi putând fi maximă şi în absenţa acestora.

Gândește-te câtor situaţii critice le-ai putut face faţă până în prezent, oarecum împotriva emoţiilor pe care le-ai simţit!

Deci DA, ai lucrat cu emoţiile tale şi până în prezent, şi ai făcut-o cât s-a putut de bine!

Ai lucrat cu emoţiile tale chiar şi atunci când ai fost nevoit să le negi sau să le ascunzi, pentru că în acel moment asta ajunge să ne fie unica soluţie.

Fiecare emoţie negată, reprimată sau suprimată, te poate opri din a avea o relaţie în completă armonie cu toţi cei din jurul tău şi în special cu tine însuţi.

Ce ai de făcut pentru a-ți îmbunătăți toate relațiile, inclusiv cea cu tine însuți?

De îndată ce te deschizi şi îţi dai voie să-ți cunoşti emoţiile, să le accepţi exact aşa cum sunt, vei avea abilitatea să le utilizezi drept combustibil şi le vei acorda puterea de a te propulsa spre ceea ce ştii deja că ai şi eşti în interiorul tău.

Ai înăuntrul tău un potenţial imens care stă pe punctul de a erupe, gata-gata să îţi schimbe complet întreaga viziune şi percepţie asupra lumii.

Eşti deja un om minunat exact aşa cum eşti! Şi acest lucru este tocmai împlinirea pe care ai tot dreptul să o simţi, eu pot să-ți arăt doar calea prin care să o laşi să fie! 

În articolul de joi îţi voi povesti mai multe despre ceea ce suntem, ce reprezintă dorinţele noastre şi cum doar de noi înşine depinde îndeplinirea acestora.

Până atunci, sunt curios, tu iti accepti emotiile? Știi sa ti le recunosti, să ți le exprimi și să ți le gestionezi?

Scrie-mi un comentariu și răspunde-mi la aceste întrebări, căci tare curios sunt să te cunosc mai bine.

Eu cred în tine, om minunat!

Florin Alexandru,

Armonia, las-o să fie!

 

Picture of Florin Alexandru

Florin Alexandru

Sunt analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Despre mine
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe LinkedIn
Trimite pe Whatsapp

Nu rata următorul articol!

Abonează-te la newsletterul de blog.

Explorează și alte subiecte similare

3 răspunsuri

 1. Buna ,Florin
  Ok ! Recunosc ca nu imi controlez emotiile ! Ma straduiesc , ma lupt cu “ Magia despartirii” ( cu aplicatul nu cu cititul ! Adevarat , in carte am regasit situatii daca nu identice , similare cu experiente din viata mea ! Ma enervez prea repede , iau decizii pripite si cateodata vorbesc prea mult !
  O scot eu la capat ! Sper 😊

 2. Salut Florin sunt Ana și recunosc că nu reușesc să-mi gestionez nici emoțiile, nici stările, nici energia care nici asta nu știu la ce frecvență e cât de joasă…te rog spune-mi cum mă poți ajuta cu privire la asta

  1. Salutare, Ana! Îți recomand programul Geniu pe care îl găsești aici: https://florinalexandru.ro/geniu/

   Este programul ce te va ajuta să îți înțelegi emoțiile, de unde provin ele, de ce te determină să reacționezi în modul în care o faci, de ce ai comportamentul pe care îl ai, de ce ai fricile pe care le ai, de ce te simți adesea slăbită și unde dispare energia, cine ești și ce ai tu de făcut în viața asta cu tine, de ce ai stările care le ai, de ce ajungi în situații similare la aceleași reacții, trăiri deși se întâmplă în conjuncturi diferite, cu oameni diferiți, etc. Odată ce te vei cunoaște pe tine, așa cum ești și nu așa cum ți s-a spus toată viața că ești, odată ce vei renunța la a mai te judeca, critica, eticheta, condiționa, manipula, învinovăți, programările ce ți-au fost încărcate în subconștient fără voia ta încă din copilărie, atunci cu ușurință și ca ceva absolut firesc vei simți viața cu adevărat din tine și din jurul tău 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *